<

عفونت ایمپلنت دندان

چرا ایمپلنت دندان عفونت می کند؟

علت عفونت ایمپلنت برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد اما مواردی که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم از شایع ترین علل بروز عفونت در ایمپلنت دندان هستند

.

  1. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن به صورت نامنظم و عدم استفاده از نخ دندان، منجر به تجمع پلاک و جرم در اطراف ایمپلنت دندان می‌شود. این پلاک و جرم می‌توانند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و در نتیجه عفونی شدن ایمپلنت باشند.
  2. استعمال دخانیات: خشکی دهان و کاهش جریان خون در لثه ها از عوارض سیگار کشیدن است که باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن در برابر عفونت نیز می شود.
  3. ضعف سیستم ایمنی بدن: ضعف سیستم ایمنی بدن که معمولا ناشی از بیماری هایی مثل سرطان و دیابت است می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. (در اکثر موارد برای این بیماران، ایمپلنت دندان انجام نمی‌شود)
  4. جایگذاری نادرست ایمپلنت: این اتفاق که به دلیل بی تجربگی و عدم مهارت کافی دندانپزشک رخ میدهد، احتمال عفونت ایمپلنت را افزایش میدهد چون ممکن است باعث ایجاد زخم یا پارگی در لثه‌ها شود و زخم ها بستر مناسبی برای بروز عفونت هستند.
  5. حساسیت به پیچ ایمپلنت: برای کاهش احتمال حساسیت به ایمپلنت، پیچ آن از جنس تیتانیوم ساخته شده اما در موارد نادر، ممکن است بدن فرد به ایمپلنت دندان آلرژی داشته باشد. این آلرژی می‌تواند منجر به التهاب و عفونت در اطراف ایمپلنت شود.

 

 

5 نشانه ای که به هیچ عنوان نباید نادیده بگیرید!

اگر کاشت دندان به روش ایمپلنت انجام داده اید و دچار علائم زیر هستید فوراً آن را با متخصص ایمپلنت خود در میان بگذارید.

  • درد و ناراحتی در اطراف ایمپلنت: اولین علامتی که باید جدی بگیریدT درد در ناحیه ایمپلنت است. البته درد ایمپلنت تا چند روز اولیه پس از کاشت طبیعی است اما بعد از آن، حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. این درد ممکن است خفیف، شدید و ثابت یا متناوب باشد.
  • بوی بد دهان: بوی بد دهان ممکن است ناشی از تجمع باکتری‌ها در اطراف ایمپلنت باشد.
  • قرمزی، تورم یا التهاب لثه در ناحیه ایمپلنت
  • خونریزی یا خروج چرک از اطراف ایمپلنت
  • تب

 

عوارض ایمپلنت عفونی

اگر عفونت درمان نشود، می تواند منجر به از دست رفتن ایمپلنت شود. این امر به دلیل سرایت عفونت به استخوان فک اتفاق می‌افتد. اما این تنها مشکل نیست! عفونت ایمپلنت میتواند به سایر قسمت های بدن مانند گوش، خون و قلب نیز راه پیدا کند و عوارض جدی و جبران ناپذیری به وجود آورد.

راه های درمان ایمپلنت عفونی

درمان ایمپلنت عفونی، به شدت عفونت بستگی دارد. در موارد خفیف، با آنتی بیوتیک‌ درمان می شود اما در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن ایمپلنت و بافت آلوده باشد.

 

 

1- درمان عفونت ایمپلنت دندان با آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند به از بین بردن باکتری‌های مضر دهان کمک کنند. نوع و دوز مناسب آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت باید توسط متخصص برای شما تجویز شود.

 

2- درمان خانگی عفونت

درمان خانگی برای عفونت ایمپلنت وجود ندارد. این یک عارضه جدی است که باید توسط دندانپزشک درمان شود. درمان خانگی عفونت ایمپلنت ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت آن شود و خطر عوارض جدی را افزایش دهد.

 

3- درمان عفونت ایمپلنت دندان با جراحی

 

اگر میزان عفونت شدید باشد باید برای برداشتن ایمپلنت و بافت آلوده جراحی انجام شود. بعد از گذراندن دوره نقاهت جراحی ایمپلنت عفونی، ممکن است بتوانید مجدداً ایمپلنت دندان انجام دهید. این کار معمولاً چند ماه پس از جراحی انجام می شود.

 

پیشگیری از عفونت ایمپلنت با رعایت چند راهکار ساده

 

ایمپلنت دندان نیز، مانند یک دندان طبیعی، به مراقبت نیاز دارد. اگر بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکنید، ممکن است دچار عفونت شوید.

برای پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان، نکات زیر را رعایت کنید:

  • دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار در روز نخ دندان بکشید. این کار باعث از بین رفتن پلاک و جرم بین دندان ها می‌شود. از مسواک زدن مستقیم روی ایمپلنت خودداری کنید. این کار می‌تواند به پایه ایمپلنت آسیب برساند.
  • از دهان شویه ضد عفونی کننده برای از بین بردن باکتری های مضر دهان استفاده کنید.
  • استعمال دخانیات ممنوع
  • به طور منظم برای چکاپ ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند ایمپلنت شما را بررسی کند و هرگونه مشکل احتمالی را زودهنگام تشخیص دهد.

 

 

 

ایمپلنت مزایای بسیار زیادی دارد که باعث می شود تا بسیاری تمایل به استفاده از آن را داشته باشند، اما گاهی اوقات به دلایل مختلفی شرایطی به وجود می‌آید که موجب عفونت ایمپلنت دندان می شود، البته این مورد بسیار نادر است و نیاز است تا اقداماتی برای پیشگیری از آن صورت گیرد که باعث بروز آن نشود. زمانی که روش های پیشگیرانه را انجام می دهید تا حد بسیار زیادی می توانید جلوی این عفونت ها را بگیرید که ما در ادامه روش های جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان را معرفی می کنیم که با استفاده از اطلاعات بسیار خوبی که در اختیارتان قرار گرفته می شود، می توانید شیوه های بسیار خوبی را برای نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان در نظر بگیرید.

در حال حاضر بهترین روش برای جایگزینی دندان، استفاده کردن از ایمپلنت است. ایمپلنت ها ماندگاری طولانی دارند و با توجه به جنسی که دارند با استخوان فک ترکیب می شوند و با توجه به تمامی این توضیحات در ادامه به بررسی روش های جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان می پردازیم.

 

 

علائم عفونت ایمپلنت دندان

 

آیا ایمپلنت عفونت میکند؟ مهم نیست که شما چه جراحی را انجام می دهید، مطمئناً هر جراحی همواره با خطر عفونت مواجه است و بهتر است که ابتدا عواملی را شناسایی کنید که نشان دهنده عفونت ایمپلنت هستند و باید برای بهبود آن تلاش کنید. علائم مانند التهاب، درد ایمپلنت یا ناراحتی متوسط یا تقریباً شدید در هنگام جویدن، ایمپلنت شل و عقب رفتن لثه از جمله عواملی است که نشان می دهد عفونت ایمپلنت رخ داده است و باید برای درمان آن اقدام شود.

 اما مطمئنا با این سوال مواجه می شوید که چگونه عفونت درمان می شود؟ زمانی که هر کدام از علائمی که گفته شد را داشته باشید نیاز است تا حتماً به متخصص ایمپلنت مراجعه کنید تا با توجه به علائمی که دارید، مشخص شود به چه دلیل این عفونت صورت گرفته و درمان شود. معمولاً درمان های مختلفی برای آن در نظر گرفته می شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

روش های جلوگیری از عفونت ایمپلنت

همان‌گونه که در بالا اشاره کردیم؛ عفونت ایمپلنت یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که بسیار کم رخ می دهد و نادر است؛ اما قطعاً اگر به خوبی از آن مراقبت نشود چنین مشکلی به وجود می آید و باید حتماً اقداماتی برای پیشگیری از عفونت در نظر داشته باشید که رعایت تمامی این دستورالعمل های ساده به شما کمک می‌کند تا چنین مشکلی برایتان به وجود نیاید.

 

دهان خود را اغلب بشویید

 

 در بسیاری از اوقات افراد دسترسی به مسواک ندارند تا چنین کاری را انجام دهند که در این بین می‌توانند با شستشوی مکرر با آب، این عمل را انجام دهند. چنین عملی کمک می کند تا از رشد باکتری ها جلوگیری شود. زمانی که به تازگی جراحی را انجام داده‌اید نیاز است چندین مرتبه در روز به آرامی دهان خود را با آب نمک بشویید تا باکتری های درون دهان از بین بروند و بهبودی حاصل شود.

 رعایت بهداشت دهان و دندان

 

 رعایت بهداشت دهان و دندان همیشه مهم است و اگر می خواهید تا دندان های سالمی داشته باشید، حتما باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. این در مورد ایمپلنت نیز صدق می‌کند و نیاز است تا پس از ایمپلنت نیز حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. تمامی این عوامل کمک می‌کند تا دچار عفونت ایمپلنت دندان نشوید.

 

آریو دنت : برای مشاهده نوبت و ویزیت رایگان کلیک کنید

 

۵
از ۵
۱۱ مشارکت کننده

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش